jak poznat ten pravý originál

SPRÁVNÉ ČEPOVÁNÍ

  • Seznamte se s několika způsoby, jak si vychutnat pivo Pilsner Urquell

    hladinka

    ZLATÁ KLASIKA

    Hladinka je nejčastější způsob čepování piva. Jeho základem je čepování na jeden zátah tak, aby se na konci vytvořila mokrá krémovitá pěna, která nebude přesahovat okraj sklenice.

    Mlíko

    PRO MILOVNÍKY JEMNÉ CHUTI

    Jako mlíko označujeme půlitr husté, krémové pěny. Jde o způsob čepování piva, který je oblíbený hlavně u žen. Mlíko je totiž oproti hladince nebo šnytu nasládlejší.

    Šnyt

    PIVO NA OCHUTNÁVKU NEBO NA ROZLOUČENOU

    Šnyt je menší míra piva s větším podílem krémovité pěny. Právě silná vrstva pěny dodává pivu jemnější říz a uchovává jej delší dobu čerstvé. Proto je šnyt vhodný jako koštovací pivo pro výčepní nebo také ideální volbou pro ty, kteří už nemají chuť nebo čas na velké pivo.