To nejlepší
z nás

To nejlepší z nás

Být o něčem opravdu přesvědčený je zavazující, protože člověk se neuspokojí jen tak s něčím a má na sebe vysoké nároky. Proto jsme hrdí na to, že u nás v pivovaru máme lidi, pro které je jejich práce posláním. Od varny přes sklepy, stáčírnu až po výčep, všude můžete potkat profesionály, kteří se rozhodli vaření a péči o pivo Pilsner Urquell zasvětit život.

Veronika Mikésková

školitelka výčepních

„Nemůžu dopustit, aby se tohle pivo někde čepovalo špatně.“

Přehrát video
puky

Přestože pochází z vinařské rodiny, pivo ji při prvním ochutnání učarovalo natolik, že u něj zůstala. Když před lety hledali v pražském Konviktu posilu za výčep, zkusila svoje štěstí a potkala se tam s mistrem světa v čepování plzeňského piva Lukášem Svobodou. Ten ji vzal pod svá křídla, a i díky němu se v letech 2010, 2013 a 2014 stala finalistkou soutěže Master Bartender. Následující rok se Veronika stala školitelkou výčepních , které dnes po celém světě učí, jak o pivo pečovat správně ho čepovat. Při čepování v českém domě na Olympiádě v Koreji si uvědomila, jak pivo Pilsner Urquell rezonuje ve světě, a že je součástí něčeho opravdu velkého a důležitého. Proto práce školitelky Veroniku tolik naplňuje a je ráda, že je součástí příběhu Pilsner Urquell.

JIŘÍ FUSEK

sládek výroby

„Nemůžeme riskovat, že by se chuť mohla změnit“

Přehrát video
puky

Jako malý se chtěl stát kosmonautem, ale na střední škole ho zaujalo pivovarské řemeslo. Po studiích kvasných technologií na vysoké škole si prošel všemi různými pozicemi v pivovaru od varny až po stáčírnu, učil se od starších a postupně se vypracoval na sládka výroby. V roce 2011 se Jiřímu splnil sen každého sládka. Nastoupil na tuto pozici v plzeňském pivovaru. Od té doby pečlivě střeží tajemství piva Pilsner Urquell a dbá na to, aby se v Plzni stále vařil ten pravý originál.

RICHARD MÁŠA

vítěz soutěže master bartender 2018

„Tohle pivo vám do suchého skla prostě nemůžu načepovat.“

Přehrát video
puky

První hladinku se pokusil načepovat před 8 lety, ale tenkrát by za ni ještě žádnou cenu nedostal. Čepování ho však chytlo a od toho momentu pevně věděl, že chce být nejlepší, a šel si za svým. On sám v tu chvíli už tušil, že to jednou dokáže, ale světu to dokázal až v roce 2018, kdy si došel pro titul Master Bartender. Pokud si chcete dát perfektní hladinku, určitě Richarda navštivte v brněnské restauraci Tusto, postará se o vás s maximální péčí a budete odcházet nad míru spokojeni.

Právě na Moravě servíruje svoje umění a snaží se rozvíjet pivní kulturu v této oblasti naší země. I proto bere čepování jako své poslání. Jeho dalším snem je Olympiáda 2020 v Tokiu, kde by chtěl čepovat pivo v českém domě.