Tags de Busqueda
-
Aktuální děníhttps://www.pilsner-urquell.cz/aktualni_deni
-
Hrdě podporujemehttps://www.pilsner-urquell.cz/hrde-podporujeme
-
Kam na pivohttps://www.pilsner-urquell.cz/stockist-locator
-
Master Bartenderhttps://www.pilsner-urquell.cz/master-bartender
-
Navštivte pivovarhttps://www.pilsner-urquell.cz/navstivte-pivovar
-
Příběh origináluhttps://www.pilsner-urquell.cz/story-original
-
Produkty, dárky, obchodhttps://www.pilsner-urquell.cz/produkty
-
TY PRAVÉ VÁNOCEhttps://www.pilsner-urquell.cz/christmas
-
Seznamte se s několika způsoby, jak si vychutnat pivo Pilsner Urquell
-
hladinka
ZLATÁ KLASIKA
Hladinka je nejčastější způsob čepování piva. Jeho základem je čepování na jeden zátah tak, aby se na konci vytvořila mokrá krémovitá pěna, která nebude přesahovat okraj sklenice.
-
Mlíko
PRO MILOVNÍKY JEMNÉ CHUTI
Jako mlíko označujeme půlitr husté, krémové pěny. Jde o způsob čepování piva, který je oblíbený hlavně u žen. Mlíko je totiž oproti hladince nebo šnytu nasládlejší.
-
Šnyt
PIVO NA OCHUTNÁVKU NEBO NA ROZLOUČENOU
Šnyt je menší míra piva s větším podílem krémovité pěny. Právě silná vrstva pěny dodává pivu jemnější říz a uchovává jej delší dobu čerstvé. Proto je šnyt vhodný jako koštovací pivo pro výčepní nebo také ideální volbou pro ty, kteří už nemají chuť nebo čas na velké pivo.
-
První polovina chuťového zážitku vzniká v pivovaru, tu druhou mají v rukou vaši výčepní. Prohlédněte si důležité tipy, které vám prozradí, zda je o vaše pivo správně pečováno
-
Sklo
Půllitry musejí být vždy vychlazené na teplotu piva, čisté a hlavně ještě mokré.
-
PĚNA
Pěna musí být vždy mokrá, hustá a krémová. Jen taková pěna totiž působí jako ochrana piva, uchovává jeho správný říz a doplňuje lahodnou chuť.
-
ŽÁDNÉ BUBLINKY
Na stěně půllitru se nesmějí usazovat žádné bublinky. To je totiž znamení toho, že není čistý.
-
KROUŽKY
Pokud výčepní Pilsner Urquell správně načepuje do čistého a vychlazeného půllitru, budou se vám na sklenici tvořit kroužky, jak budete upíjet. Podle nich se dá snadno spočítat, na kolik doušků pivo vypijete.
-
Tankové pivo nepřichází do styku se vzduchem ani jiným plynem a uchovává si tak tu nejvyšší kvalitu.
-
Nejčerstvější Pilsner Urquell
Na chuti piva Pilsner Urquell se podílí také to, odkud je čepováno. To nejlepší a nejčerstvější je pivo nepasterizované, zavážené do hospod ve speciálních cisternách přímo z pivovaru. Zde je pak uchováváno v objemných tancích, které jsou uloženy v chladících boxech se stálou teplotou 6-10 °C. Tankové pivo nepřichází do styku se vzduchem ani jiným plynem a uchovává si tak tu nejvyšší kvalitu.
-
harmonie výrazné hořkosti a plnosti
Díky tomu má ten správný říz a vůni a vy si tak můžete naplno vychutnat dokonalou harmonii výrazné hořkosti a plnosti piva Pilsner Urquell.
Tanky instalujeme pouze do hospod, které dlouhodobě vykazují vysokou kvalitu péče o pivo a zároveň mají velkou výtoč, aby pivo v tancích neleželo zbytečně dlouho a neztrácelo tak svou jedinečnou chuť.
-
Skvělé umění výčepního tvoří rozdíl mezi jedinečným chuťovým zážitkem a obyčejným pitím. V Pilsner Urquell proto skrze pravidelná školení a semináře dbáme na to, aby každý z našich výčepních uměl pivo naservírovat na té nejvyšší úrovni. Každoročním vyvrcholením naší snahy je pak souboj těch nejlepších ve finále soutěže Master Bartender.
Zde musí soutěžící kromě dokonalých dovedností v čepování piva prokázat také znalosti jeho výroby a historie. Odborná porota zároveň hodnotí i samotné vystupování a projev soutěžících. Vítěz tohoto finále se může pyšnit titulem nejlepšího výčepního v České a Slovenské republice. Titulem Pilsner Urquell Master Bartender (mistr výčepní).
CESTA PRAVÉHO ORIGINÁLU
TEN PRAVÝ ORIGINAL
Projděte si cestu piva, které se stalo vzorem pro celý svět
Více Informacíjak vaříme pilsner urquell
TAJEMSTVÍ CHUTI
Původní proces výroby trvající 5 týdnů skýtá hned několik tajemství
Více Informací